1cay bardağı pirinç
2 elma küçük küçük dogranmıs
2 portakal küçük küçük doğranmış
20 adet kuru kayısı küçük küçük dogranmış
8 su bardağı su
2 su bardağı tozseker
Tümü malzemeyi düdüklü tencereye koyup kaynadıktan sonra 5 dk pişiriyoruz.dudüklü.tencereyı açtıktan sonra 2 portakal suyuna 2 yemek kasığı nısastayı koyup karıstırın..tencereye ılave edıp kaynayıncaya kadar karıştırıp kapatın en son 1 paket vanılya ılave edıp karıştırın ve kaselere boşaltın en son üzerini nar.ceviz fındıkla süsleyın...bu asure buğday nohut ve fasulye ıle yaptıgımız aşûre kadar leezzetli ve inanın tad olarak meyva ıle yapıldıgına ınanamayacaksınız...
Lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilmmm harika bir sofra.ellerine emeklerine sağlık canım.afiyetler olsun...
YanıtlaSilYok yok yani :) ellerine saglik. Banada beklerim
YanıtlaSilsinfeyyemek.blogspot.com
Güzel gözüküyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilhepsi harikaaa.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilDöktürmüşsün canım..Ellerine sağlık..mutlu kal..
YanıtlaSilMerhabalar Pınar hanım. Bloğunuzu keşfedeli uzun zaman oluyor. Tariflerinizi çok beğeniyorum. Evimde internet olmadığı için takip edemiyorum yazık ki. Şimdi ablamlardan girebildim. Meyva aşuresi tarifini çok beğendim ve denemek istiyorum. Yanlız bir sorum olacak. Taze kayısı mı kullandınız yoksa kuru kayısı mı kararsız kaldım. Belirtmemişsiniz de. En kısa zamanda cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler....
YanıtlaSilcanım guzel yorumun için tesekkur ederım ederım...kuru kayısı kullandım
Sil