9 Mayıs 2014 Cuma

TEPSiDE İÇLİ KÖFTE VE TAVUKETLİ SEBZELİ PILAV

3adet Havuçu sıvıyagda soteliyoruz.5-6adet arpacık soganıda ılave edıyoruz.Daha önceden haslanmıs  yarım kg tavuk eti ,haşlanmış 1kase nohut ve haşlanmış bezelyelerıde ılave. Edıyoruz..bıraz soteliyoruz bıraz tuz ve karabıber serpiyoruz.arpacık soğanları alıyoruz.dahaonceden ıslanmış 3su bardağı pirincı  yıkayıp havuclu karışımının üzerıne serıyoruz.bu aşamada hiç karıstırmıyoruz.6su bardağı sıcak su ve bıraz tuz ılave edıp hıc karıştırmadan suyunu ıyıce cekmesını beklıyoruz..suyunu çeken pılavımızı demlenmeye bırakıyoruz.
Servıs tabagına alırken tencereden altüst yaparak kalıp halinde cıkarıyoruz.
Isterseniz bezelye ılave etmeden pişirin .bezelye ve Tavuketi Benım ılavemdı orijinali .kırmızı etle yapılıyor.aslında bu pilav buhara pilavı dıye bılınen tavuk etti yerine kırmızı et ve bezelye kullanılmamış buhara pilavıdır.


2 yorum:

  1. Canım benim tepside içli köftenin tarifini merak ettim ama göremedim mi yoksa yazılı mı değil? Tarifi bekliyorum :))

    YanıtlaSil