20 Mart 2014 Perşembe

İRİ HAMUR(YORESEL LEZZETLER)





t
bu nefıs yöresel lezzetin hamuru un su tuz yumurta  ıle yoğrulur..mantı hamuru gıbı alınan bezeler açılır...ırı kareler seklınde kesilir..tuzlu kaynayan suya bu hamurlar atılır ve makarna gıbı haşlanır..pişen hamurlar..suyu suzulur...servıs kabına alınan hamurlara bolca  sarımsaklı yoğurt yapılır ve tereyağlı salcalı sos  yapılır veya servıs kabına alınan hamurların uzerıne bol tereyağı kızdırılır..peynır ve maydonozla servıs yapılır..

2 yorum:

  1. Ben tereyağlı peynirli olandan reca edeyim :))
    yoğurtlusunu yapsam neden mantı yapmadın annee diye şikayet üstüne şikayet dinlerim de :))
    Ellerine sağlık canım yöresel lezzetlere bayılırım..

    YanıtlaSil
  2. Bizim yörede bu yemeğe hengel denir. Çok basit olduğu için her zaman yapabileceğiniz bir yemek. Sarımsaklı yoğurdun üzerine salçalı tereyağlı sos çok yakışıyor. Canım çekti. Birazdan yapıp afiyetle yiyeceğim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil