30 Mart 2014 Pazar

GALETAUNLU POGACA


Yarım paket margarın
1 cay bardağı sıvıyağ
1 cay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
tuz
yarım paket yasmaya
1 yumurta sarısı ıcıne beyazı dışına
iç harcı: 3 adet haşlanıp ezılmıs patates, az tuz ,beyaz peynır maydonoz karıştırın...
 tum malzemeyı yoğurup yumuşak bır hamur yapıyoruz..hazırlanan hamuru saklama kabına koyup 10-12 saat buzdolabının alt kısmında bekletiyoruz...çıkartıp buzdolabından 5 dk hamurun açılmasını bekleyip mandalına kadar beze alıyoruz..ıcıne harcı  koyup yuvarlayıp oval sekıl verıyoruz..yumurta beyazına ve galetaununa bulayıp yarımsaat tepsı mayası  geliyor... 200c fırına verıyoruz.. (ben aksamdan yoğuruyorum..sabah çıkarıp sekıl verıp  fırınlıyorum.)..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder