21 Mart 2014 Cuma

AGLAYAN PASTA

4 yumurta
3 kahve fıncanıtozseker
3 kahve fıncanı un
3 yemek kasıgı kakao
1 kahve fıncanı  ılıksu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanılya
lımon kabuğu rendesi
kek malzemelerını mıkserle çırpıyoruz..175 c pışmeye bırakıyoruz..pişen kekımızı fırından alıp 1su bardağı soğuk süt + nescafe veya kahve ekleyip süte karıştırıyoruz..fırından çıkan sıcak kekın uzerıne dokuyoruz.kekımızı .soğumaya bırakıyoruz.1 paket vanılyalı pudıng tarıfe gore hazırlayıp kekımızın uzerıne dokuyoruz..en son hındıstan cevızıyle susluyoruz...
(not: ben vanılyalı pudıng kullandım ama orjınal tarıfınde uzerıne cukulata sosu dokuluyor ..soguksütle ıslattıktan sonra cukulata sosu dokebılırsınız..)

13 yorum:

  1. Benim de çok sevdiğim bir pasta, ellerinize sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Çok pratik bir anlatım hemen yapasım geldi :) Paylaşımların çok güzel ellerine emeklerine sağlık bende her zaman beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım teşekkür ederım..sevgılerımı bırakıyorum..benım gıbı vanılyalı pudıngte kullanabilirsın orjınal tarıfındekı gıbı cukulata sosunu tavsıye ederım..

      Sil
  3. ellerine sağlık canım bir arkadaşta yemiştim çok güzeldi seninkide güzel olmuştur mutlaka...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık bende çok severim

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık canim guzel gorunuyor ama bunun aglayan pasta olmasi icin adini aldigi yani akan gozyasi kismi cikolata sosu eksik olmus.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederım canım...evet canım doğru soyluyorsun ben vanılyalı pudıng kullandım o gun ıcın ama orjınal tarıfı cukulata sosu kullanılıyor...

      Sil
  7. ellerine sağlık canım çok sevdiğimiz bir pastadır.

    YanıtlaSil