9 Şubat 2014 Pazar

ŞİŞDE PATLICAN KÖFTE YEMEGİ

patatesleri halka halka doğradıktan sonra kızartıyoruz.
patlıcanları alacalı soyup kızartıyoruz.
köfte hazırlıyoruz.kızartılmayacak
kıyma,1 adet kurusogan,tuz,baharat,galetaunu,2 dıs sarımsak rendesi,1yemek kasıgı salca, 2 adet yesılbıber rondodan cekılmıs..yoğuruyoruz..köfteler hazırlıyoruz.( bu harçta yumurta yok, kızartılmadan cıgden hazırlanıyor)
uzerının sosu:3 adet domates rendesi,2 dıs sarımsak,az sıvıyağ ocakta domatesler ölünceye kadar karıştırıyoruz...bır kenara alıyoruz.
cöp şişlere 1 patates,1 patlıcan,1kofte ,1 domates,sırayla takıyoruz.  (cope taktığımız mıktarı kendınız ve mısafırlerınız ıcın belırleyebılırsınız)    .en son uzerı ıcın hazırladığımız sosu verıp...salçalı su yapıyoruz..200c .fırında köfteler pişinceye kadar fırınlıyoruz...afıyet olsun...

4 yorum:

  1. ayy olsada yesek elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım.Çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Harika :) köfteyide patateside patlicanida cok severim. Ellerine sağlik

    YanıtlaSil
  4. Pınar hanım ellerinize sağlık...

    Kokulu taş yapmak için öncelikle kokulu taş tozu almanız ve çeşitli silikon kalıplara sahip olmanız gerekiyor. Sonrasında kokulu taş tozunu belli oranda su ile karıştırp kalıba döküp donmasını bekliyorsunuz...

    Sevgiler
    Evren

    YanıtlaSil