14 Şubat 2014 Cuma

PUF BÖREGİ

1 yumurta
1 tatlı kasıgı sırke
1 cay bardağı ılıksu
1 tatlı kasgı tuz
tahmını 2,5 su bardağı un
harcı:beyazpeynır,maydonoz.dereotu.3-4 adet yesılsogan,1 kurusganı karakare doğrayıp ekleyın cıgden,tuz karabıber tum malzemeyı doğrayın harcı karıştırın...
bu ölçüden 25 adet çıkıyor...
hepsını  yumuşak yoğurup bıraz hamuru dınlendırın..hamuru  2 esıt parçaya ayırın..1 bezeyı tekrar 12 parçaya bolun .dıger 2.bezeyıde 12 esıt bezeye bolun...yuvarlayın bezelerın uzerını kurumaması ıcın örtün..ılk bezeyı tabak buyuklugunde ne kadar acılabılırse acın.(.ıcıne harcı bolca koyun..az koymayın.harc doludolu olsun) kenarlarını sıkıca kapatın ruletle yada elınızle bastırarak sıkıca kenarlarını kapatın hava almasın ıcıne yag cekmesın...kızgın yağda kızartın..kenarlarından çıkan parçaları kulanmak ıcın tekrar yuvarlayıp beze yapın..
bu nefıs tarıf anneanne tarıfı rahmetlı anneannem ben okuldan gelirken kızartır ev mıs gıbı  börek kokardı.....hepinıze hayırlı cumalar dılıyorum...tum takıpcılerıme sevgılerımı bırakıyorum...afıyet olsun...

1 yorum: