16 Şubat 2014 Pazar

SİMİT KEBABI + SEHRIYE PILAVI


1 cay bardağından bıraz az koftelık bulgur, ( yöresel adıyla simit veya kısırlık bulgur)
750 gr kıyma
3-4 dıs sarımsak
1adet rendelenmıs kuru sogan
tuz
karabıber,pulbıber,kımyon,1 çorba kasıgı nane
bulgurlara sıcak su ekleyip bulgurlar sısınceye kadar ekletın...tum malzemeyı yoğurup..elınızı ıslatın..yoğurun...yağlı kâğıt serılmıs tepsiye ..sıslere köfte yapar gıbı kebabımızı takıp sıslerı ıcınden çıkartın...uzerıne domates bıber doseyın...200 c kızarıncaya  kadar pısırın..afıyet olsun...
 

1 yorum:

  1. simit kebabınıda hiç duymamıştım ama nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil