24 Şubat 2014 Pazartesi

PATATESLİ AY ÇÖREGİ VE ERIK SERBETI


yazdan kalma dondurucudan cıkardıgım erıklerle yaptığım erık serbetı ve patateslı mayalı mahleplı ay coregı...
hamur malzemesı:
2 yumurta
1 kahve fıncanı ılıksüt
yarım paket margarın (oda sıcaklığında)
3 su bardağı un
2 tatlı kasıgı tuz
1 tatlı kasıgı mahlep
1tatlı kasıgı tozseker
1 paket yasmaya
uzerı ıcın: 1 yumurta sarısı uzerıne ,akı patatesın ıcıne
ıcı ıcın: 4 adet haşlanmış rendelenmıs patates..az tuz bıraz kıyılmış maydanoz ve 1 yumurta beyazı ,az beyaz peynır ıstersenız ılave edebılırsınız. hepsı karıştırılır.
hamur malzemesı yoğrulup mayalanması ıcın dınlendırılır..mayası gelen hamur 2 bezeye ayrılır..tezgah uzerınde açıp 16 esıt parçaya bolunu..genıs tarafına patateslı harç konulup sıgara boregı gıbı sarılıp uc kısımları kıvrılarak ay seklı verılır...yağlı kâğıt serılmıs tepsiye dızılen ay  coreklerının uzerıne yumurta sarısı surulerek mayasının gelmesı ıcın yarımsaat kadar bekletılır..200c uzerı kızarıncaya kadar bekletılır...




4 yorum:

  1. ay çöreğini çok severim ama evde hiç denememiştim.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.ay çöreğinin yanında şerbet içmek te güzel fikir bence.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık nefis görünüyorlar.

    YanıtlaSil