MALZEMELER: BUYUK BORCAM,BUYUK BOY KELEPCELI KALIBA GORE OLCULER
8 YUMURTA (ODA SICAKLIGINDA EN AZ 2-3 SAAT ONCESI BUZDOLABINDAN CIKMIS OLMALI)
1SU BARDAGINA(ESIT MIKTARLARDA) BIRAZ UN,IRMIK,NISASTA KOYULUR
1 FISKE TUZ
BORCAM VEYA KELEPCELI KALIP COK AZ YAGLANIP HAFIFCE UNLANIR....
YUMURTANIN BEYAZI VE SARILARI AYRILIR...
BEYAZLARI 3-4 DK MIKSERLE CARPILIR..1FISKE TUZ ILAVE EDILIR..UN,NISASTA VE IRMK KARISIMINDA OLUSAN KARISIM(TOPLAMI 1SU BARDAGI OLACAK) ILAVE EDILIR...TAHTA KASIKLA 2-3 DK KARISTIRILIR...YUMURTA SARILARI ILAVE EDILIP...1-2 DK DAHA KARISTIRILIP KALIBA DOKULUR...
ONCEDEN ISITILMIS FIRINA 175 C( HIC BEKLETILMEDEN .YUMURTALAR DIBE COKMESIN MORARMASIN DIYE)VERILIR...FIRININ KAPAGI BU ASAMADA ACILMAZ....25- 30 DK TAHMINI PİŞME SURESİ...KEK HAMURU ALTIN SARISI RENK ALINCA OLMUS DEMEKTIR...SOGUMAYA BIRAKILIR..
(KEK HAMURUNA KABARTMA TOZU VE SEKER ILAVE EDILMIYOR)
KEKİ VE SERBETI SOGUK OLACAK
SERBETİ: 4 SU BARDAGI SEKER
3,5 SU BARDAGI SU KAYNATILIR..SOGUMAYA BIRAKILIR...SOGUYAN SERBET KEKIN UZERINE DOKULUP SERBETINI CEKEN TATLIMIZ DILIMLENEREK SERVISE HAZIRDIR...
AFIYET OLSUN.....
eski tarifleri bulup çıkarmak lazım....ellerinize sağlık
YanıtlaSildeğişik ve güzel bir tarifmiş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilPınar'cım ellerine sağlık değişik bir tatlı sevgiler...
YanıtlaSilöyle mi hiç bilmiyordum
YanıtlaSileşi çankırılı biri olarak bir deneyeyim
eline sağlık arkadaşım
takipteyim kal sağlıcakla...
ellerinize sağlık farklı bir lezzete benziyor sevgiler...
YanıtlaSilCok degisik bie tarif mutlaka denenmeli ilk defa duydum ellerine saglik:)
YanıtlaSilellerinize saglik... ilk defa duydum yumurta tatlisi.
YanıtlaSil