1 Ağustos 2013 Perşembe

NİSASTALI BÖREK




1 CAY BARDAGI ILIK SÜT
1 CAY BARDAGI SIVIYAG
1 CAY BARDAGI YOGURT
1 PK KABARTMA TOZU
TUZ,UN
2 YUMURTANIN TAMAMI
 TUM MALZEMEYI YOGURUP.YUMUSAK BIR HAMUR YAPIYORUZ.24 BEZEYI AYIRIP.CAY TABAGI BUYUKLUGUNDE BEZELERI SADECE NISASTA KULLANARAK ACIYORUZ.UST USTE 8 ADET BEZEYI KOYUYORUZ.(ARALARINA NISASTA SERPEREK BEZELERI DIZIYORUZ) 8 BEZEYI BIRDEN OKLAVAYLA BUYUTUYORUZ.HAMMURU ORTADAN 2 YE KESIP,KALIN OLAN KENARA HARCI KOYUN VE RULO SARIN.(BEN PEYNIR MAYDONOZ KARISIMI KULANDIM)3 PARMAK ENLILIGINDE KESIN.BICAKLA UZERINE CIZIKLER ATIN VE COK AZ ERITILMIS TEREYAGI SURUN.DIGER BEZELERIDE BU SEKILDE HAZIRLAYIP.200C  20-25 DK PİŞİYOR..AFIYET OLSUN.......

4 yorum:

  1. Merhabalar,
    ellerinize saglik olsun,sahur için guzel bir seçenek :)
    sevgiyle kalin...

    YanıtlaSil
  2. kıyır kıyır nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar iadei ziyarete geldim
    nişastalı böreği birkaç kez yememe rağmen henüz denemedim
    elinize sağlık
    hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil
  4. Elinize sağlık nışastalı börek nefis görünüyor :)

    YanıtlaSil