1 Ağustos 2013 Perşembe

NİSASTALI BÖREK




1 CAY BARDAGI ILIK SÜT
1 CAY BARDAGI SIVIYAG
1 CAY BARDAGI YOGURT
1 PK KABARTMA TOZU
TUZ,UN
2 YUMURTANIN TAMAMI
 TUM MALZEMEYI YOGURUP.YUMUSAK BIR HAMUR YAPIYORUZ.24 BEZEYI AYIRIP.CAY TABAGI BUYUKLUGUNDE BEZELERI SADECE NISASTA KULLANARAK ACIYORUZ.UST USTE 8 ADET BEZEYI KOYUYORUZ.(ARALARINA NISASTA SERPEREK BEZELERI DIZIYORUZ) 8 BEZEYI BIRDEN OKLAVAYLA BUYUTUYORUZ.HAMMURU ORTADAN 2 YE KESIP,KALIN OLAN KENARA HARCI KOYUN VE RULO SARIN.(BEN PEYNIR MAYDONOZ KARISIMI KULANDIM)3 PARMAK ENLILIGINDE KESIN.BICAKLA UZERINE CIZIKLER ATIN VE COK AZ ERITILMIS TEREYAGI SURUN.DIGER BEZELERIDE BU SEKILDE HAZIRLAYIP.200C  20-25 DK PİŞİYOR..AFIYET OLSUN.......

4 yorum:

  1. Merhabalar,
    ellerinize saglik olsun,sahur için guzel bir seçenek :)
    sevgiyle kalin...

    YanıtlaSil
  2. kıyır kıyır nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar iadei ziyarete geldim
    nişastalı böreği birkaç kez yememe rağmen henüz denemedim
    elinize sağlık
    hayırlı ramazanlar

    YanıtlaSil