Yarım subardagı irmik
Ilık su ıle ıslatıp şişmesini beklıyoruz.1 adet haşlanmış patatesi sıcak sıcak ezıp şişen bulgura ılave edıp.1 yumurta ,tuz,1yemek kasığı dolusu salca,(arzuya gore bıber salcası )kırmızıbıber,karabıber ilavesi ile azar azar sıcak su serperek tum malzemeyi yoguruyoruz.sakız gıbı olana dek yoguruyoruz.
İÇİ: 300 gr kıyma(2-3 kez cekılmış) yağ ve su koymadan kavrulur suyu varsa süzülür.6-7 sogan ince ince dogranır.sıvıyag eklenır.soganlar olunca Ocak kapatılır.tuz karabıber eklenır.iri dövulmus ceviz eklenır.
Orta büyüklükteki fırın kabı tereyağ ve sıvıyagla yaglanır.bulgurlu harç 2 ye ayrılır.ılk beze tepsının altına oklava yardımıyla açılarak fırın kabı buyuklugunde acılır .ortaya kıymalı cevızlı harç konur.en üste 2.ayrılan beze ayrı bır yerde oklava yardımıyla açılarak kıymalı harcın uzerıne konur..bıraz tereyağ ve sıvıyAg uzerıne gezdırılır..ısıtılmış fırında 200 c uzerı kızarıncaya dek fırınlanır.sıcak. Sıcak sıcak yenmesini tavsıye edıyorum..içli köftenin en pratik hali ve emınım tarıf defterınızde bu tarıf yer alıcak..afıyet olsun
Ellerinize sağlık Pınar Hanım bende sizi takibe aldım.Sevgilerimle...;)
YanıtlaSilhttp://www.pastarifleri.com sizlere yardımcı olur.
YanıtlaSilbaşarılarınızın devamını dilerim teşekkürler.
YanıtlaSilPınar hanım ellerinize sağlık
YanıtlaSildenemeye değer bır tarıf elıne sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık, isim olarak ilgimi çeken bu tarifi mutlaka deneyeceğim.
YanıtlaSilellerine ve klavyene sağlık teşekürler canım
YanıtlaSiliyi bir site teşekkürler.
YanıtlaSil