11 Ocak 2014 Cumartesi

LEVREK BALIGI

dun aksam menüde balık vardı..sehrıye corbası,balık.salata ve fırında soslu patates.....levrek balığı bu sekılde yapmıyorsanız bırde böyle deneyın.gercekten tadı muhteşemdi...
levrek balığını yıkayıp butun olarak saklama kabına alıyorum...sıvıyağ,lımonsuyu,sırke,tuz,pulbıber, bu sos balıkların yarısına gelecek sekılde olcak..en az2 saat saklama kabında bu sosda beklettıgım balıkları bu sosdan alıp borcam ıcerısıne dırekt tek tek alemınyum folyaya sardım ve folya ıcındekı balıkların uzerıne bu kalan  sosu esıt mıktarda paylaştırdım.tahmını 25-30dk fırında pişirdim( .fırından çıkmadan 5 dk once kıyılmış maydonoz ve domates dılımledım 5  dk sonra fırından çıkardım maydonoz ve domatesle yaptığım son aşamayı ıstersenız yapmaya bılırsınız) ..afıyet olsun..
.

8 yorum:

  1. cok guzel bir menu, ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  2. en ama en sevdigim balik deniz levregi valla cnm cekti :)

    YanıtlaSil
  3. Nefis bayılırım balığa yanında bolca salata...ellerine sağlık sevgili pınar :)

    YanıtlaSil
  4. Nefis bayılırım balığa yanında bolca salata...ellerine sağlık sevgili pınar :)

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar balık harika görünüyor bizim de hafta sonu en sevdiğimiz menü balıktır ,ellerinize sağlık ,güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle ...

    YanıtlaSil
  6. Kış aylarının en sevilen en pratik yemeği
    Ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  7. Levrek hiç vazgeçemediğim bir balık çeşidi. Izgarasını çok seviyorum ama birde sizin tarifinizle deneyeceğim. Merak ettim. Ellerinize sağlık :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. çok açık ve basit anlatıyorsunuz teşekkürler

    YanıtlaSil