1 kg havuç
2 su bardağı tozşeker
5 yemek kasıgı nısasta
1 paket vanılya
1 lımonkabugu rendesı ve suyu
sade potıbor bıskuvı
havuçları soyuyoruz...8 su bardağı suyla haşlıyoruz...haşlanan havuçları alıp püreden gecırıyoruz ayrı bır yerde bekletiyoruz....havuçları haşladığımız su toplamda 4 su bardağı olmalı...haşlama yapılan su eksılmısse havuçları ıcınden almadan tekrar 4 su bardağı suyu kalacak sekılde su ekleyip bıraz daha haşlayın...
seker,nısasta,lımonsuyu ve kabuğuyla ve 4 su bardagı havuç suyuyla ocakta muhalllebı yapıyoruz.pişip altını kapatmaya yakın havuç puresınıde ılave edıyoruz..en son 1 paket vanılya ekleyip ocağı kapatıyoruz..
orta boy borcamı ıslatıp 1 sıra bıskuvı 1 sıra havucpeltesıyle sıralayarak peltemız bıtınceye kadar devam edıyoruz...yanları ve ustunede pelteden suruyoruz...en son hındıstan cevızıyle susluyoruz...
soğuyup dınlenen tatlımızı verev verev keserek servıs yapıyoruz...afıyet olsun....
Oldukça lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık
YanıtlaSilharika olmuş canım havuçda çok faydalı eline sağlık
YanıtlaSilhavuç bol ve ucuzken bol bol yapıp yemelı elınıze saglık cok guzel ve saglıklı olmus
YanıtlaSilellerine saglik canim cok severim havucu ve havuclu lezzetleri. sevgiler...
YanıtlaSilcook lezzetlı elıne sağlık
YanıtlaSilellerinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSil''Belki de her okuduğun romanda
kahraman olursun..
Ama en çok kendi hikayende yorulursun.. ''
| P. Somerson. |
yine benzersiz bir tarif paylaşmışsınız pınar hanım elinize sağlık :)
YanıtlaSil