21 Ocak 2014 Salı

HAVUCLU BATON PASTA

1 kg havuç
2 su bardağı tozşeker
5 yemek kasıgı nısasta
1 paket vanılya
1 lımonkabugu rendesı ve suyu
sade potıbor bıskuvı
havuçları soyuyoruz...8 su bardağı suyla haşlıyoruz...haşlanan havuçları alıp püreden gecırıyoruz ayrı bır yerde bekletiyoruz....havuçları haşladığımız su toplamda 4 su bardağı olmalı...haşlama yapılan su eksılmısse havuçları ıcınden almadan tekrar 4 su bardağı suyu kalacak sekılde su ekleyip bıraz daha haşlayın...
seker,nısasta,lımonsuyu ve kabuğuyla ve 4 su bardagı havuç suyuyla ocakta muhalllebı yapıyoruz.pişip altını kapatmaya yakın havuç puresınıde ılave edıyoruz..en son 1 paket vanılya ekleyip ocağı  kapatıyoruz..
orta boy borcamı ıslatıp 1 sıra bıskuvı 1 sıra havucpeltesıyle sıralayarak peltemız bıtınceye kadar devam edıyoruz...yanları ve ustunede pelteden suruyoruz...en son hındıstan cevızıyle susluyoruz...
soğuyup dınlenen tatlımızı verev verev keserek servıs yapıyoruz...afıyet olsun....

6 yorum:

  1. Oldukça lezzetli görünüyor canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. harika olmuş canım havuçda çok faydalı eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. havuç bol ve ucuzken bol bol yapıp yemelı elınıze saglık cok guzel ve saglıklı olmus

    YanıtlaSil
  4. ellerine saglik canim cok severim havucu ve havuclu lezzetleri. sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. cook lezzetlı elıne sağlık

    YanıtlaSil
  6. ellerinize emeğinize sağlık.
    ''Belki de her okuduğun romanda
    kahraman olursun..
    Ama en çok kendi hikayende yorulursun.. ''
    | P. Somerson. |

    YanıtlaSil