23 Eylül 2013 Pazartesi

KISIR (HATAY USULU)

kişi başı 1 cay bardağı kısırlık bulgur
ev yapımı domates ve bıber salçası(hazır salca ıse domates vebıbe salçasını ocakta az sıvıyagla 2-3 dk kavurup bulgura ılave edın)
1 cay kasıgı ısot
ınce ınce kıyılmış taze nane,taze soğan,maydonoz,marul 2-3 yaprak
1 domates rendesı
tuz,pulbıber,
yarım lımonsuyu
1 yemek ksıgı dolusu nar eksısı
kısırlık bulgurumuzu sıcaksuyu ıle ıslatıp demlemeye bırakıyoruz.demlenen bulguru salçaları ılave edıp ıyıce yoğuruyoruz.tuz baharat lave edıp doğranmış tum yesıllıklerı ve domates rendesınıde ılave edıp yoğuruyoruz ve en son lımon ve nar eksısını ılave edıyoruz.tursu ve domates,salatalık eslıgınde kısırmız hazır ..afıyet olsun
geçenlerde gulfemce.blogspot arkadaşımızın yaptığı hatay usulü kısırı gordum.bugune kadar yedıgım en güzel kısırlardan bırısı hataylı arkadaşlarımın yaptığı kısırdı. hatay kısırının ozellıgı salçalarında ve nar eksılerınde kısıra ayrı bır lezzet katıyor.tarıfı not aldım.sızlerlede paylaşmak ıstedım...

6 yorum:

  1. Her yörenin kısırı farklı oluyor Hatay da çok güzel eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. normal ksirdan cok daha lezzetlidir helede malzemeler hataydan olursa ellerine saglik pinar cim:)

    YanıtlaSil
  3. hımmm.çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Kısıra bayılırım :) Ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Bende takipteyim artık blogunuzu:)Hatay kısırı gerçektende çok lezzetli oluyor..Ellerinize sağlık..sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. kısırı görüpte yorum bırakmadan geçemezdim.ellerine sağlık.Bir Hataylı olarak tarifine tam not verdim canım harikasın.Tek yanlışı Hataylılar kısırı kesınlıkle sıcak su ıle ıslamaz soguk su ıle ıslamadan toprak çanakta yoğurur.Onu yiyen bır daha ıslanmısını yemez.Bir de öyle denemenı tavsıye ederım.tekrar ellerıne saglık

    YanıtlaSil