28 Aralık 2013 Cumartesi

KESİLMİŞ SÜTTEN PEYNİR YAPIMI

dun aldığım sütü pişirirken sütüm kesıldı..degerlendırmek ıcın hemen peynır yaptım...kesılme ıslemı başlayınca .hemen 2 yemek kasıgı tuz ve 2 yemek kasıgı sırke attım.. 2-3 dk kaynayınca tuz ve sırkenın etkısıyle kesılme cabuklastı...5 lt sütten 750 gr tahmını peynır cıktı.. 5 lt süte .2 yemek kasıgı tuz ıyı geliyor.sarı suyu çıkınca temız bır tulbente aldım..kenarlarından sıkıştırdım tulbentı...tel suzgecın ıcıne peynırı otutturdum..uzerıne ağırlık yapsın dıye suzgecın uzerıne ,süzgeç ıcıne sıgabılecek tencereyı uzerıne koydum..bos tencereye ağırlık yapsın dıye paket açılmamış bulgur.mercımek koydum ve 7-8 saat cıvarı böyle bekledı...sonra tülbentten çıkardım ...peynırım yemeye hazır..

3 yorum:

  1. bende boyle yapıyorum cokta guzel bır peynır oluyor elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım daha önce bende denemiştim gerçekten denemeye ve yapmaya değer

    YanıtlaSil
  3. Ev yapımı peynir güzel olur. Ellerinize sağlık. .

    YanıtlaSil