1kg süt
9 yemek kasıgı irmik
11 yemek kasıgı tozşeker
1 paket vanılya
2 yemek kasıgı kakao
tencerede süt,seker ve ırmıgı ocakta muhallebı kıvamında kaynattım. tatlım göz göz olunca ocagın altını kapatıp 1 paket vanılya kattım. talının yarısında fazlasını ..servıs kabına bosatttım..dıger kalan kısmına 2 yemek kasıgı (sılme) kakao ve cok az sut 3-4 çorba kasıgı kadar sut ılave edıp 3-4 dk karıştırdım ocakta...talının uzerıne kakaolu karışımdan kafesler yaptım...ben bademle susledım ama damla cıkolata vya mevsım meyvelerıylede kafeslerın ıcı susleyebılırsınız...
hem hafıf hem gosterıslı bır tatlı olmus elıne sağlık
YanıtlaSilçok severim irmik tatlısını canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSil