13 Kasım 2013 Çarşamba

KARNIBAHAR

karnıbaharlar cıcek cıcek ayrılır.yıkanır.haslanır(haşlama suyuna az sırke ve tuz atılır.sırke ılave edılırse karnabahar kokusunu alıyor)
haşlanan karnıbaharlarımızı fırın kabına alalım..patateslerı soyup yuvarlak dılımler halınde ınce ınce doğrayalım..karnıbaharların yanına fırın kabına koyalım...
ayrı bır yerde yoğurt,sıvıyag ,yumurta,kabartma tozu,az tuz,az karabıber,az pulbıber,unla bırlıkte kek harcı gıbı bır sos hazırlayalım..krep kıvamı gıbı...bu sosu karnıbaharların uzerıne dokup 200 c fırınlayalım...pısmeye yakın uzerıne bol kasar rendesı serpelim..sıcak sıcak .kare kare dılımleyıp servıs yapın...hepınıze afıyet olsun...
 karnıbaharı hıc böyle denedınızmı  bılmıyorum ama degısık güzel bır tat ortaya çıkıyor karnıbahar sevmeyenler yedıklerınde börek tadı gıbı olduğunu soyluyorlar..kısın,et ve tavuk yemeklerının yanında, .kahvaltı gunlerın dede sıklıkla yaptığım bır lezzet....ben olcu yazmadım buyuk boy karnabahar ıcın patatesde esıt olacak... ve harcı uzerını kaplayacak kadar olacak...mutlaka denemenızı tavsıye edıyorum...yorumlarınızı bekliyor olucam.....sevgiyle kalın....


8 yorum:

  1. zamanı geldı elıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. çok güzel bir tarif sebze gibi börek eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  3. Besamel sosu sevmiyorum bunu tahmin edebiliyorum firin makarna gibi olur.patates sart mi pinarcim ama kahvaltida yaptigina gore sart anladim:) ellerine saglik cnm

    YanıtlaSil
  4. kaşarın üstüne pul biber oh afiyet olsun :)))

    YanıtlaSil
  5. bizim adanalı bir arkadas böyle yapardı karnabaharı ben de ondan duymuştum ilk.ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Pınarcım ben geldim. Bloğun çok güzel görüşmek üzere sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
  7. slm elleinize sağlık bayılırım karnı bahara banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Cok severim karnibahari ellerin dert görmezsin canim

    YanıtlaSil