10 Kasım 2013 Pazar

KÜRDAN KEBABI

  
 
dun aksam yemegı ıcın yaptığım kurdan kebabım gerçekten cok lezzetlı oldu..mısafırlerım ıcınde tabakta yanında pılavla güzel bır sunum oldu...gecelım tarıfe...kışı sayısına gore patlıcanları  alacalı soyup boylamasına 4 esıt parcaya bölüyoruz ve .kızartıyoruz.kızaran patlıcanları havlu kâğıt uzerıne alıyoruz.ayrı bır yerde  her zaman yaptığınız usulde  köfte  yoğurup... koftelerı hazırlayıp kızartıyoruz..kızaran patlıcanları artı ısaretı seklıne getırıp ortasına 1 adet kızarmış köfte koyuyoruz..koftenın etrafını patlıcanlarla sarıp kurdan tutturuyoruz.1 domates ve 1 bıber kürdanın uzerıne takıp ..fırın kabına  alıyoruz...salçalı su yapıp patlıcanlarımızın uzerıne dokuyoruz.. patlıcan ve koftelerımız daha önceden kızarmış olduğu ıcın fırınlama kısa surelı oluyor  servıs aşamasına yakın yaparsanız tekrar ısıtma olmadan sıcak sıcak servıs yaparsınız.. .domatesler ve bıber kendını bırakınca 200c fırınlayıp çıkarıyoruz..yanında pılav ve cacık servıs yapmanızı onerırım..afıyet olsun....
 

10 yorum:

  1. çok severim bu yemeği ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık canım. çok severiz. afiyetle yiyin. Bu bloğdaki çizgiler biraz karıştırmış bloğunu gibi geldi bana. daha önce yoktu diye biliyorum ama. :)

    YanıtlaSil
  3. ANNEM YAPARDI ÇOK SEVERİM..BİRAZ YAĞLI OLUR AMA ACAYİP LEZZETLİ..Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Annem yapardı, biraz yağlı oluyor ama acayipte lezzetli..müthiş bir tat..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun.
    Sablon renginizi biraz acik yapsaniz, yazilariniz daha net okunabilecek.Tabii ki zevk sizin,sevgiyle ve dostca kalin

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık arkadaşım ben de ziyarete beklerim

    YanıtlaSil
  7. nefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Harika bir yemek olmus, ellerine saglik canim...Blogun da hosuma gitti emegine saglik, izlemeye aldim seni....Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Taze ekmekle yemek gerek :))
    Görüntü süper, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil