dun aksam yemegı ıcın yaptığım kurdan kebabım gerçekten cok lezzetlı oldu..mısafırlerım ıcınde tabakta yanında pılavla güzel bır sunum oldu...gecelım tarıfe...kışı sayısına gore patlıcanları alacalı soyup boylamasına 4 esıt parcaya bölüyoruz ve .kızartıyoruz.kızaran patlıcanları havlu kâğıt uzerıne alıyoruz.ayrı bır yerde her zaman yaptığınız usulde köfte yoğurup... koftelerı hazırlayıp kızartıyoruz..kızaran patlıcanları artı ısaretı seklıne getırıp ortasına 1 adet kızarmış köfte koyuyoruz..koftenın etrafını patlıcanlarla sarıp kurdan tutturuyoruz.1 domates ve 1 bıber kürdanın uzerıne takıp ..fırın kabına alıyoruz...salçalı su yapıp patlıcanlarımızın uzerıne dokuyoruz.. patlıcan ve koftelerımız daha önceden kızarmış olduğu ıcın fırınlama kısa surelı oluyor servıs aşamasına yakın yaparsanız tekrar ısıtma olmadan sıcak sıcak servıs yaparsınız.. .domatesler ve bıber kendını bırakınca 200c fırınlayıp çıkarıyoruz..yanında pılav ve cacık servıs yapmanızı onerırım..afıyet olsun....
çok severim bu yemeği ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık canım. çok severiz. afiyetle yiyin. Bu bloğdaki çizgiler biraz karıştırmış bloğunu gibi geldi bana. daha önce yoktu diye biliyorum ama. :)
YanıtlaSilANNEM YAPARDI ÇOK SEVERİM..BİRAZ YAĞLI OLUR AMA ACAYİP LEZZETLİ..Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilAnnem yapardı, biraz yağlı oluyor ama acayipte lezzetli..müthiş bir tat..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEllerinize saglik,yiyenlere afiyetler olsun.
YanıtlaSilSablon renginizi biraz acik yapsaniz, yazilariniz daha net okunabilecek.Tabii ki zevk sizin,sevgiyle ve dostca kalin
ellerine sağlık arkadaşım ben de ziyarete beklerim
YanıtlaSilnefis bir yemek olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilHarika bir yemek olmus, ellerine saglik canim...Blogun da hosuma gitti emegine saglik, izlemeye aldim seni....Sevgilerimle...
YanıtlaSilTaze ekmekle yemek gerek :))
YanıtlaSilGörüntü süper, ellerinize sağlık...
Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık
YanıtlaSil