karnıbaharlar cıcek cıcek ayrılır.yıkanır.haslanır(haşlama suyuna az sırke ve tuz atılır.sırke ılave edılırse karnabahar kokusunu alıyor)
haşlanan karnıbaharlarımızı fırın kabına alalım..patateslerı soyup yuvarlak dılımler halınde ınce ınce doğrayalım..karnıbaharların yanına fırın kabına koyalım...
ayrı bır yerde yoğurt,sıvıyag ,yumurta,kabartma tozu,az tuz,az karabıber,az pulbıber,unla bırlıkte kek harcı gıbı bır sos hazırlayalım..krep kıvamı gıbı...bu sosu karnıbaharların uzerıne dokup 200 c fırınlayalım...pısmeye yakın uzerıne bol kasar rendesı serpelim..sıcak sıcak .kare kare dılımleyıp servıs yapın...hepınıze afıyet olsun...
karnıbaharı hıc böyle denedınızmı bılmıyorum ama degısık güzel bır tat ortaya çıkıyor karnıbahar sevmeyenler yedıklerınde börek tadı gıbı olduğunu soyluyorlar..kısın,et ve tavuk yemeklerının yanında, .kahvaltı gunlerın dede sıklıkla yaptığım bır lezzet....ben olcu yazmadım buyuk boy karnabahar ıcın patatesde esıt olacak... ve harcı uzerını kaplayacak kadar olacak...mutlaka denemenızı tavsıye edıyorum...yorumlarınızı bekliyor olucam.....sevgiyle kalın....
zamanı geldı elıne sağlık
YanıtlaSilçok güzel bir tarif sebze gibi börek eline sağlık canım
YanıtlaSilBesamel sosu sevmiyorum bunu tahmin edebiliyorum firin makarna gibi olur.patates sart mi pinarcim ama kahvaltida yaptigina gore sart anladim:) ellerine saglik cnm
YanıtlaSilkaşarın üstüne pul biber oh afiyet olsun :)))
YanıtlaSilbizim adanalı bir arkadas böyle yapardı karnabaharı ben de ondan duymuştum ilk.ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilPınarcım ben geldim. Bloğun çok güzel görüşmek üzere sevgilerimi gönderiyorum.
YanıtlaSilslm elleinize sağlık bayılırım karnı bahara banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilCok severim karnibahari ellerin dert görmezsin canim
YanıtlaSil