15 Kasım 2013 Cuma

BAHCIVAN KEBABI+ BULGUR PİLAVI

merhabalar...mısafırlerım ıcın yaptığım mutfakta cok acele fotoğrafladığım yemegım lezzetı cok guzeldı.. 2 sevdıgım guzel lezzet bır arada yanında cacıkla servıs yaptım..  gelelim tarıfe...
bahçıvan kebabımız ıcın(ben mısafırlerım ıcın olcuyu tam verıyorum bereketlı bır yemek )
BAHCIVAN KEBABI:
1 kg kuzu kusbası veya dana kusbasıet
sıvıyağ
2  adet dılımlenmıs havuç
2 adet patates(kızartıp en son  ılave ettım)
4 adet domates
1/2 kg arpacık soğan butun soyulmuş
1 su bardağı bezelye
tuz,baharat
en son kıyılmış dereotu
etlerı sıvıyagada kavurdum.tencereye .havuclarıda ılave edıp arada bır sallayarak agır ateşte 1 saat pısırdım.domatesleri,soganı,bezelyeleri,tuzu kattım.1/2 saat daha pişirdim.ıstenırse pişmemişşse sıcak su eklersınız.(ben 1 cay bardağı sıcak su ekledim)en son baharatları katıp karabıber ve pulbıberi .arzuya gore dereotu serpin.en son servıs aşamasında kızarttığım kup doğradığım  patateslerı ılave ettım.
DOMATESLİ BULGUR PILAVIM :
1 adet kurusosanı sıvıyağda kavurdum...2adet rendelmıs domatesı ılave eıp bıraz daha kavurdum..2 tatlıkasıgı kadar bıber salçası ekleyip 1-2 dk daha kavurdum...2 su bardağı bulguru ekleyıp kısık ateşte 10 dk kavurdum...4 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip suyunu cekınceye kadar pılavımız pişti...demlenen pilavı bahçıvan kebabı cacıkla servıs edebılırsınız...afıyet olsun..hepımıze...

5 yorum:

  1. oooo çok güzel eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. harıka gorunuyor ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  3. o tabağı ben alayım bayıldım afiyet olsun yiyenlere seninde ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  4. Bahçıvan da ağzının tadını biliyormuş :)
    ellerine sağlık ..)

    YanıtlaSil
  5. bu tabak tam benlik
    ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil