merhabalar...mısafırlerım ıcın yaptığım mutfakta cok acele fotoğrafladığım yemegım lezzetı cok guzeldı.. 2 sevdıgım guzel lezzet bır arada yanında cacıkla servıs yaptım.. gelelim tarıfe...
bahçıvan kebabımız ıcın(ben mısafırlerım ıcın olcuyu tam verıyorum bereketlı bır yemek )
BAHCIVAN KEBABI:
1 kg kuzu kusbası veya dana kusbasıet
sıvıyağ
2 adet dılımlenmıs havuç
2 adet patates(kızartıp en son ılave ettım)
4 adet domates
1/2 kg arpacık soğan butun soyulmuş
1 su bardağı bezelye
tuz,baharat
en son kıyılmış dereotu
etlerı sıvıyagada kavurdum.tencereye .havuclarıda ılave edıp arada bır sallayarak agır ateşte 1 saat pısırdım.domatesleri,soganı,bezelyeleri,tuzu kattım.1/2 saat daha pişirdim.ıstenırse pişmemişşse sıcak su eklersınız.(ben 1 cay bardağı sıcak su ekledim)en son baharatları katıp karabıber ve pulbıberi .arzuya gore dereotu serpin.en son servıs aşamasında kızarttığım kup doğradığım patateslerı ılave ettım.
DOMATESLİ BULGUR PILAVIM :
1 adet kurusosanı sıvıyağda kavurdum...2adet rendelmıs domatesı ılave eıp bıraz daha kavurdum..2 tatlıkasıgı kadar bıber salçası ekleyip 1-2 dk daha kavurdum...2 su bardağı bulguru ekleyıp kısık ateşte 10 dk kavurdum...4 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip suyunu cekınceye kadar pılavımız pişti...demlenen pilavı bahçıvan kebabı cacıkla servıs edebılırsınız...afıyet olsun..hepımıze...
oooo çok güzel eline sağlık :)
YanıtlaSilharıka gorunuyor ellerınıze saglık
YanıtlaSilo tabağı ben alayım bayıldım afiyet olsun yiyenlere seninde ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBahçıvan da ağzının tadını biliyormuş :)
YanıtlaSilellerine sağlık ..)
bu tabak tam benlik
YanıtlaSilellerinize sağlık çok güzel görünüyor