27 Mart 2018 Salı

JULYEN ET SOTE


500gr dana bonfile julyen dogra..yikanir suzulur..Saklama kabinin icine 1su bardagi Süt 3yemek kasigi siviyag 2sarimsak dograyin agzini kapatin geceden yada en az 4-5 Saat kalacak kadar buzdolabinda marine edin..pisirecegimiz zaman sadece fazla Suyunu suzun cok kizgin onceden isitilmis tavaya 2yemek kasigi siviyag koyup etleride koyun 5dk harli ateste sonra kisik ateste tavanin Agzi kapali olarak suyunu salsin ceksin et pismemisse Sicaksu ekleyin Ben 2su bardagi kadar ekledim en son kendiyagina donecek hic Suyu kalmayacak etiniz yumusayinca Tuzlu kekik karabiber pulbiber kimyon serpin tavayi ocaktan alin agzi kapali dinlensin etler...
Ayri teflon tavada  2yemek kasigi siviyag koyun 1buyuk kurusogani piyazlik dograyin biraz kavurun sonra 2 yesil dolmalikl biber 2kirmizi kapyabiber 2sari dolmalik biber julyen dograyin  kurusoganlarla soteleyin kavrulsun Hafif diriligi gitsin..sari biber Bulamazsanizs sadece kirmizi ve yesil biberlede yapabilirsiniz..cok aztuz serpin...dinlenmis etleride biberlerle birlestirip hepsini cok az kisik ateste 3-4 dk kavurun ...Sicak yemeniz onerimdir lavasa sarip durum yapip yiyiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder