30 Temmuz 2013 Salı

HASHASLI TATLI

KEKİ İÇİN
 4YUMURTA
1 SU BARDAGI IRMIK
1 SU BARDAGI HASHAS
1 SU BARDAGI UN
1 SU BARDAGI SIVIYAG
1 SU BARDAGI ILIKSUT
1 SU BARDAGI TOZ SEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANILYA
 tum malzemeyı kek kıvamına  gelinceye kadar çarpıyoruz.180 c uzerı pempelesınceye kadar pişiriyoruz.kekimizi fırında çıkartıp soğutuyoruz..
SERBETİ İÇİN
3 SU BARDAGI SEKER
3 SU BARDAGI SU kaynatıp sıcak serbetı soğuttuğumuz kekımızın uzerıne dokuyoruz. arzu edersenız uzerıne vanılyalı pudıng hazırlabılırsınız.
afıyet olsun....

29 Temmuz 2013 Pazartesi

BRONŞ

 

PATLICAN KEBABI

   
 
patates,dolmalıkbıber ve patlıcanları yuvarlak dılımlere ayırarak hafifçe kızartalım.köftelerı de yuvarlak sekıl verelim.(köfteler kızarmayacak)sırayla aralarına domates dılmlerı gelecek sekılde sıra sıra doseyelım.en uste salçalı su yapıp, fırında 40 dk 200 c pısmeye bırakalım..              
              
       

25 Temmuz 2013 Perşembe

Tutmac corbası



2 cay bardağı tutmaç kaynamış tuzlu suda pişirilir..pişmesne yakın yarım cay bardağı haşlanmış yesıl mercımek eklenir..ocaktan alınır bıraz suyu suzulur.sarımsaklı yoğurt eklenir. servıs yaparken salçalı sos yapılır...

lif

boru boncuklarla yapılan bileklik ve küpelerim

kum boncuklarla yaptığım pempe ve kahve yuzuklerım
                            

MERHABALAR


Bundan sonra blogspot ile karşınızdayım. Yeni lezzetlerimle görüşmek üzere sevgiler.